Publikavimo data: 2024-06-16
Upėtakio kepsnys su garnyru ant medžio anglies kepsninės
Greitas ir paprastas būdas paruošti žuvies kepsnius ant žarijų kepsninės. Dėl folijos kepsnys iškepa sultingas ir minkštas, o žarijų kepsninė suteikia lengvą ugnies skonį. Būtinai apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite 3-4 mm dydžio žiedais.
Žingsnis 2
Ant folijos dviem sluoksniais išdėliokite bulves su žiedais (išdėstykite tokio dydžio, kokio dydžio yra žuvies kepsniai).
Žingsnis 3
Žuvies kepsnius pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 4
Ant bulvių sudėkite kepsnį.
Žingsnis 5
Ant kepsnio uždėkite 2 citrinos žiedus.
Žingsnis 6
Pabarstykite kepsnį mėgstamomis žolelėmis. Gerai tinka krapai ir petražolės.
Žingsnis 7
Suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį 25 minutėms.
Žingsnis 8
Į foliją suvyniotus kepsnius dėkite į iki 200 °C įkaitintą kepsninę ant tiesioginės ugnies. Kepkite uždengę dangtį 35 minutes.
Kategorijos