Publikavimo data: 2024-03-29
Upėtakių sriuba
Upėtakių sriuba visada skani ir soti, nes gaminama iš delikatesinių žuvų rūšių. Lašišinių žuvų rūšyse gausu Omega-3, Omega-6 rūgščių ir vitaminų D ir A. Svarbiausia pasirinkti tinkamą žuvį, kad gautumėte maksimalią naudą. Atkreipkite dėmesį į akis: jos neturi būti drumstos. Įsitikinkite, kad mėsa yra tanki, o žiaunos - ryškiai raudonos. Jei laikysitės šių paprastų patarimų ir mūsų recepto, gausite skanią ir sočią sriubą.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Jei norite išvirti sočią sriubą, naudokite uodegą ir galvą. Taip pat galite pridėti pelekų, keterų ir kepsnių. Sudėkite žuvį į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Verdant susidarys putų, kurias reikės nugriebti. Kai tik sultinys užvirs, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Sultinį perkoškite ir vėl pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Į sultinį sudėkite nesmulkintus ir supjaustytus svogūnus, morkas ir bulves. Virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės, maždaug 20 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius. Likus 5 minutėms iki virimo, išimkite visą svogūną, sudėkite žuvį, lauro lapą ir pipirus. Palikite 3-5 minutes, kad pritrauktų.
Kategorijos