Publikavimo data: 2025-08-18
Upėtakių sriuba su grietinėle
Kiekvienas, keliavęs po Skandinavijos šalis, žino, kad jų virtuvė labai garsi žuvies patiekalais. Tai nenuostabu, nes šios šalys turi labai turtingą žvejybos pramonę. Reikėtų pažymėti, kad skandinavų virtuvė smarkiai skiriasi nuo Viduržemio jūros regiono virtuvės, nors ji taip pat garsėja žuvies patiekalais. Ir viskas priklauso nuo regionų. Skandinavai gyvena gana sudėtingomis klimato sąlygomis, todėl jų maistas turi būti labai sotus ir maistingas. Vienas iš tokių maistingų patiekalų yra raudona žuvies sriuba su grietinėle.
Žingsnis 1
Nuplaukite visą žuvies rinkinį po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Jei reikia, jei žuvis nebuvo išvalyta, pašalinkite žvynus. Išimkite akis ir, kad sultinys nebūtų kartus, išpjaukite žiaunas. Atskirkite žuvies filė nuo kaulų ir odos nuo kepsnio. Supjaustykite filė dideliais kubeliais ir kol kas atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Sudėkite visas kitas žuvies rinkinio dalis, išskyrus supjaustytą filė, į puodą, užpilkite vandeniu, užkaitinkite ir užvirinkite. Nusunkite pirmąjį vandenį, sudėkite žuvį į sietelį ir nuplaukite putas. Į puodą supilkite švarų vandenį, sudėkite nuplautus upėtakius ir vėl užvirinkite. Tada puodą uždenkite dangčiu ir virkite sultinį ant silpnos ugnies apie 20-25 minutes.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nulupkite svogūnus, morkas ir bulves. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas sutarkuokite, o bulves supjaustykite stambiais kubeliais arba batonais.
Žingsnis 4
Supilkite rafinuotą aliejų į storadugnį katilą ir pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Kai aliejus gerai įkaista, sudėkite į katilą paruoštus svogūnus ir morkas. Daržoves troškinkite uždengę uždengtu dangčiu apie 10 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Sultinį perkoškite per smulkų sietelį į švarų puodą. Jei neturite smulkaus sietelio, galite naudoti marlę, kuri neleis smulkiems kaulams, žvyneliams ir kitoms žuvies atliekoms patekti į sultinį. Supilkite perkoštą sultinį į katilą, iš karto sudėkite bulvių kubelius ir padidinkite kaitrą iki didžiausios.
Žingsnis 6
Kai sultinys užvirs, šiek tiek sumažinkite ugnį ir 5 minutes virkite bulves. Tada į katilą sudėkite upėtakio filė gabalėlius ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Praėjus nurodytam laikui, nuo sriubos paviršiaus nugriebkite putas ir pagardinkite sriubą prieskoniais: druska pagal skonį, juodaisiais pipirais ir lauro lapu. Supilkite pieno grietinėlę. Supilkite smulkintus krapus. Sriubai vėl užvirus, išjunkite ugnį, uždarykite katilą dangčiu ir leiskite sriubai kelias minutes pritraukti. Jei sriuba virs kelias valandas, ji taps dar aromatingesnė ir minkštesnė.
Kategorijos