Upių žuvų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Upių žuvų sriuba

Sriuba ruošiama iš vienos rūšies žuvies. Tai gali būti eršketų, ešerių arba lydekų sriuba. Bretlingiai, karšiai, karšiai ir karšiai sriubai netinka. Iš jų ruošiama tik žuvų sriuba. Žvejai į sriubą dažnai įpila šiek tiek degtinės. Paruoštame patiekale jos visai nesijaučia, tačiau skonis tampa švelnesnis. Karpių galvų sriuba verdama. Kad sultinys "suliptų pirštais", galima įdėti pelekų ir uodegos. O kaip pasigaminti karpių sriubą namuose pagal visas žvejų virtuvės taisykles - mūsų recepte.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
31 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvis, salierai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upių žuvų sriuba Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite svogūną, susmulkintą petražolės šaknį ir česnaką. Virkite apie 2 minutes. Sudėkite morkas ir virkite apie 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Upių žuvų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Sumažinkite kaitrą iki minimalios, sudėkite galvą ir likusią žuvį, suberkite prieskonius. Nugriebtuvu pašalinkite putas ir ant silpnos ugnies troškinkite 8-10 minučių.

Žingsnis 3

Upių žuvų sriuba Žingsnis 3
Į sultinį supilkite degtinę ir pasūdykite.

Žingsnis 4

Upių žuvų sriuba Žingsnis 4
Į išvirtą ausį įmeskite pusę žalumynų, kitą pusę palikite papuošimui. Palikite ausį 2-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos