Publikavimo data: 2024-03-29
Upių žuvų sriuba
Sriuba ruošiama iš vienos rūšies žuvies. Tai gali būti eršketų, ešerių arba lydekų sriuba. Bretlingiai, karšiai, karšiai ir karšiai sriubai netinka. Iš jų ruošiama tik žuvų sriuba. Žvejai į sriubą dažnai įpila šiek tiek degtinės. Paruoštame patiekale jos visai nesijaučia, tačiau skonis tampa švelnesnis. Karpių galvų sriuba verdama. Kad sultinys "suliptų pirštais", galima įdėti pelekų ir uodegos. O kaip pasigaminti karpių sriubą namuose pagal visas žvejų virtuvės taisykles - mūsų recepte.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite svogūną, susmulkintą petražolės šaknį ir česnaką. Virkite apie 2 minutes. Sudėkite morkas ir virkite apie 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Sumažinkite kaitrą iki minimalios, sudėkite galvą ir likusią žuvį, suberkite prieskonius. Nugriebtuvu pašalinkite putas ir ant silpnos ugnies troškinkite 8-10 minučių.
Žingsnis 3
Į sultinį supilkite degtinę ir pasūdykite.
Žingsnis 4
Į išvirtą ausį įmeskite pusę žalumynų, kitą pusę palikite papuošimui. Palikite ausį 2-5 minutes.
Kategorijos