Publikavimo data: 2024-05-25
Venegret su silke
Vinegrette Europos virtuvėje paprastai vadinamos virtų šakniavaisių salotos, į kurias dedama rūgščių ir marinuotų ingredientų. O savo pavadinimą salotos gavo dėl to, kad į padažą buvo dedama acto, nes "vinaigre" iš prancūzų kalbos reiškia "actas". Rusiškas vinaigretės variantas mums visiems pažįstamas nuo vaikystės. Paprastai į ją dedama burokėlių, bulvių, morkų, marinuotų agurkų ir žaliųjų žirnelių. Nekintantis vinegreto "palydovas" visada buvo ir tebėra marinuota silkė.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Taip pat supjaustykite bulves nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite agurkus mažais apskritimais.
Žingsnis 5
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Silkės filė taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Bulves, morkas, žirnelius, burokėlius ir svogūnus sudėkite į gilią salotinę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite užpilu su augaliniu aliejumi. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Naudodami specialią salotų formą, į lėkštę supilkite dalį užpilo.
Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite silkės sluoksnį. Atsargiai išimkite formą. Likusias porcijas gaminkite taip pat. Tokia porcija atrodo labai įdomiai ir suteikia užpilamam vynui restorano išvaizdą. Salotų nebūtina taip išdėlioti.
Žingsnis 10
Vinaigretė su silke paruošta. Gero apetito!
Kategorijos