Venegret su silke pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Venegret su silke

Vinegrette Europos virtuvėje paprastai vadinamos virtų šakniavaisių salotos, į kurias dedama rūgščių ir marinuotų ingredientų. O savo pavadinimą salotos gavo dėl to, kad į padažą buvo dedama acto, nes "vinaigre" iš prancūzų kalbos reiškia "actas". Rusiškas vinaigretės variantas mums visiems pažįstamas nuo vaikystės. Paprastai į ją dedama burokėlių, bulvių, morkų, marinuotų agurkų ir žaliųjų žirnelių. Nekintantis vinegreto "palydovas" visada buvo ir tebėra marinuota silkė.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Venegret su silke Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Venegret su silke Žingsnis 2
Morkas supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Venegret su silke Žingsnis 3
Taip pat supjaustykite bulves nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.

Žingsnis 4

Venegret su silke Žingsnis 4
Supjaustykite agurkus mažais apskritimais.

Žingsnis 5

Venegret su silke Žingsnis 5
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 6

Venegret su silke Žingsnis 6
Silkės filė taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 7

Venegret su silke Žingsnis 7
Bulves, morkas, žirnelius, burokėlius ir svogūnus sudėkite į gilią salotinę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite užpilu su augaliniu aliejumi. Išmaišykite.

Žingsnis 8

Venegret su silke Žingsnis 8
Naudodami specialią salotų formą, į lėkštę supilkite dalį užpilo.

Žingsnis 9

Venegret su silke Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite silkės sluoksnį. Atsargiai išimkite formą. Likusias porcijas gaminkite taip pat. Tokia porcija atrodo labai įdomiai ir suteikia užpilamam vynui restorano išvaizdą. Salotų nebūtina taip išdėlioti.

Žingsnis 10

Venegret su silke Žingsnis 10
Vinaigretė su silke paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos