Vinaigrette salotos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vinaigrette salotos receptas

Salotų užpilo kilmės paslaptis neatskleista iki šiol: vieni teigia, kad jis atsirado Vokietijoje, kiti mano, kad užpilo su burokėliais receptas atsirado Skandinavijos šalyse. Trečioji kilmės versija teigia, kad vienas iš prancūzų virėjų, dirbęs Aleksandro I dvaro virtuvėje, pamatęs, kaip daržovės užpilamos actu, sušuko: "Vinaigre?!", o tai prancūziškai reiškia actą. Kiekvienoje iš šių šalių vyrauja skirtinga nuomonė, kaip gaminti vinaigretę. Siūlome receptą, kuris plačiai žinomas Rusijoje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Garstyčios
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vinaigrette salotos receptas Žingsnis 1
Gerai nuplaukite bulves, burokėlius ir morkas, tada 30-40 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje su jūros druska. Kad daržovės iškeptų greitai ir tolygiai, pabarstykite jas rupia jūros druska ir pašaukite į orkaitę. Kai daržovės bus paruoštos, nulupkite jas, taip pat nulupkite obuolį nuo žievelės ir sėklų.

Žingsnis 2

Vinaigrette salotos receptas Žingsnis 2
Bulves, burokėlius, morkas, agurkus ir obuolius, supjaustytus griežinėliais, kubeliais arba šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir sudėkite raugintus kopūstus.

Žingsnis 3

Vinaigrette salotos receptas Žingsnis 3
Paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias, druską, pipirus ir cukrų su aliejumi ir actu iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Vinaigrette salotos receptas Žingsnis 4
Daržoves sumaišykite su padažu, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir krapais, tada patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos