Publikavimo data: 2024-02-04
Vinaigrette salotos receptas
Salotų užpilo kilmės paslaptis neatskleista iki šiol: vieni teigia, kad jis atsirado Vokietijoje, kiti mano, kad užpilo su burokėliais receptas atsirado Skandinavijos šalyse. Trečioji kilmės versija teigia, kad vienas iš prancūzų virėjų, dirbęs Aleksandro I dvaro virtuvėje, pamatęs, kaip daržovės užpilamos actu, sušuko: "Vinaigre?!", o tai prancūziškai reiškia actą. Kiekvienoje iš šių šalių vyrauja skirtinga nuomonė, kaip gaminti vinaigretę. Siūlome receptą, kuris plačiai žinomas Rusijoje.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite bulves, burokėlius ir morkas, tada 30-40 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje su jūros druska. Kad daržovės iškeptų greitai ir tolygiai, pabarstykite jas rupia jūros druska ir pašaukite į orkaitę. Kai daržovės bus paruoštos, nulupkite jas, taip pat nulupkite obuolį nuo žievelės ir sėklų.
Žingsnis 2
Bulves, burokėlius, morkas, agurkus ir obuolius, supjaustytus griežinėliais, kubeliais arba šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir sudėkite raugintus kopūstus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias, druską, pipirus ir cukrų su aliejumi ir actu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Daržoves sumaišykite su padažu, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir krapais, tada patiekite.
Kategorijos