Publikavimo data: 2025-08-17
Vinaigrette su marinuotais agurkais ir žirneliais
Labai skanus, sotus ir sveikas patiekalas, kurį galima patiekti ir ant šventinio stalo, ir vakarienei.
Žingsnis 1
Išvirkite visas daržoves. Atvėsinkite ir nulupkite. Burokėlius supjaustykite kubeliais. Daržovių dydis priklauso nuo jūsų pageidavimų.
Žingsnis 2
Į burokėlius įpilkite augalinio aliejaus. Viską sumaišykite. Šiuo etapu įpilkite aliejaus, kad burokėliai suteiktų aliejui spalvą.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite agurkus griežinėliais. Čia galima naudoti ir marinuotus, ir raugintus agurkus.
Žingsnis 5
Susmulkinkite svogūnus. Aš naudojau raudonuosius, jie ne tokie kartūs. Morkų nevirinu, o pjaustau žalias. Taip man labiau patinka.
Žingsnis 6
Sudėkite raugintus kopūstus ir žaliuosius žirnelius. Jei nemėgstate, žirnelių dėti nereikia. O vietoj raugintų kopūstų kartais supjaustau šviežią kopūstą, šiek tiek pasūdau ir sutraiškiu rankomis, kad išsiskirtų sulčių. Viską sumaišykite.
Kategorijos