Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigrette su šviežiais agurkais receptas
Klasikiniai užpilo ingredientai yra morkos, burokėliai ir bulvės. Tačiau yra daugybė produktų, su kuriais galite padaryti vinaigretę aktualesnę. Pavyzdžiui, vasarą į salotas galite įdėti šviežių daržovių. Prie šventinio stalo vinegretą patiekite su silke. O žiemą - ruoškite jį su keptomis daržovėmis. Siūlome "vasarišką" klasikinio vinegreto su šviežiais agurkais versiją, kuri bus gelbstintis patiekalas karštą dieną ne prasčiau nei okroška. Paruošimas neužims daug laiko.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius. Leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką. Ir pjaustydami maistą nenusideginsite rankų.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Atvėsusias bulves, morkas ir burokėlius supjaustykite mažais kubeliais ir supilkite į gilų dubenį. Daržovių pjaustykle padarykite maždaug vienodus kubelius. Supjaustytus burokėlius geriau sudėti į kitą dubenį, kad jie nenuspalvintų kitų ingredientų.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
Žingsnis 4
Iš žirnelių skardinės išpilkite skysčio perteklių ir supilkite žirnelius į dubenį. Geriausia visą skystį išpilti per sietelį. Jei skysčio pateks į salotas, jos bus per daug vandeningos ir daržovės sutrupės.
Žingsnis 5
Sumaišykite visus ingredientus. Įpilkite augalinio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Naudokite rafinuotą aliejų, kad jis netrikdytų pačių salotų skonio.
Žingsnis 6
Užpilą papuoškite krapų arba petražolių šakele ir citrinos skiltele.
Kategorijos