Publikavimo data: 2025-08-21
Vinaigrette su šviežių kopūstų ir garstyčių žolelių padažu
Jei po ranka neturite raugintų kopūstų, juos galite pakeisti šviežiais kopūstais. Kuo smulkiau susmulkinti kopūstai, tuo geresnio skonio bus užpilo užpilo užtepėlė. Šviežiuose kopūstuose yra daug naudingų vitaminų, makro- ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Šviežius baltagūžius kopūstus smulkiai supjaustykite. Pasūdykite ir lengvai susmulkinkite rankomis. Atidėkite į šalį maždaug 20 minučių marinuotis.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite burokėlius, morkas ir bulves.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite susmulkintas daržoves su žirneliais.
Žingsnis 4
Padažui į maišytuvo indą sudėkite žaliuosius svogūnus, petražoles, druską, medų, alyvuogių aliejų, pipirus, garstyčias, citrinos sultis ir suplakite iki vientisos masės. Užpilkite užpilu.
Kategorijos