Virta avokadų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Virta avokadų sriuba

Avokadas savo skoniu labiau primena daržovę, tačiau botaniniu požiūriu jis laikomas vaisiumi. Jis daugiausia auginamas Meksikoje, JAV, Brazilijoje, Izraelyje ir Afrikoje. Minkštą vaisiaus minkštimą sudaro beveik 40 % įvairių rūšių riebalų - mononesočiųjų, sočiųjų, nesočiųjų - ir jis primena žalumynų ir sviesto mišinį. Labai skani ir maistinga pasirodo sriuba iš virto avokado, kuri verdama be mėsos su daržovėmis. Receptas tinka vegetariškai virtuvei.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
69 kcal.
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Virta avokadų sriuba Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje aliejuje 2-3 minutes pakepinkite morkas ir svogūnus. Išmaišykite, pasūdykite. Apkeptas daržoves perkelkite į puodą.

Žingsnis 2

Virta avokadų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite virtą avokadų sriubą. Prie morkų ir svogūnų pridėkite salierą. Užpilkite 1 litru verdančio vandens. Sudėkite avokado griežinėlius. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nusunkite trečdalį sultinio. Sriubą sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos