Publikavimo data: 2025-08-16
Virta avokadų sriuba
Avokadas savo skoniu labiau primena daržovę, tačiau botaniniu požiūriu jis laikomas vaisiumi. Jis daugiausia auginamas Meksikoje, JAV, Brazilijoje, Izraelyje ir Afrikoje. Minkštą vaisiaus minkštimą sudaro beveik 40 % įvairių rūšių riebalų - mononesočiųjų, sočiųjų, nesočiųjų - ir jis primena žalumynų ir sviesto mišinį. Labai skani ir maistinga pasirodo sriuba iš virto avokado, kuri verdama be mėsos su daržovėmis. Receptas tinka vegetariškai virtuvei.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje aliejuje 2-3 minutes pakepinkite morkas ir svogūnus. Išmaišykite, pasūdykite. Apkeptas daržoves perkelkite į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite virtą avokadų sriubą. Prie morkų ir svogūnų pridėkite salierą. Užpilkite 1 litru verdančio vandens. Sudėkite avokado griežinėlius. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nusunkite trečdalį sultinio. Sriubą sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite pipirais.
Kategorijos