Publikavimo data: 2024-06-09
Virta lydekų sriuba
Lydekų sriuba yra paprasta, su kurios paruošimu gali susidoroti net pradedantysis. Gurmanai įvertins subtilų šio upių plėšrūno baltos mėsos skonį. Maistingoje lydekos mėsoje yra daug baltymų, joje gausu aminorūgščių ir įvairių vitaminų, joje yra daug kalcio, kuris labai svarbus tinkamam organizmo vystymuisi.
Žingsnis 1
Sudėkite lydekos gabalėlius, įskaitant uodegą ir galvą, į puodą. Padarykite kryžiaus formos pjūvį svogūnėlyje per vidurį ir kartu su saldžiąja paprika ir lauro lapu įdėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 30 minučių. Tada sultinį perkoškite per smulkų sietelį.
Žingsnis 2
Tada naudokite tik atsargas. Vėl užvirinkite ir sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite lydekos gabalėlius ir pasūdykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Taip virkite, kol išvirs, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 4
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite sviestą bei smulkintus krapus. Švelniai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite sriubą brinkti apie 10 minučių.
Kategorijos