Virta lydekų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Virta lydekų sriuba

Lydekų sriuba yra paprasta, su kurios paruošimu gali susidoroti net pradedantysis. Gurmanai įvertins subtilų šio upių plėšrūno baltos mėsos skonį. Maistingoje lydekos mėsoje yra daug baltymų, joje gausu aminorūgščių ir įvairių vitaminų, joje yra daug kalcio, kuris labai svarbus tinkamam organizmo vystymuisi.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
18 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virta lydekų sriuba Žingsnis 1
Sudėkite lydekos gabalėlius, įskaitant uodegą ir galvą, į puodą. Padarykite kryžiaus formos pjūvį svogūnėlyje per vidurį ir kartu su saldžiąja paprika ir lauro lapu įdėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 30 minučių. Tada sultinį perkoškite per smulkų sietelį.

Žingsnis 2

Virta lydekų sriuba Žingsnis 2
Tada naudokite tik atsargas. Vėl užvirinkite ir sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Virta lydekų sriuba Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite lydekos gabalėlius ir pasūdykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Taip virkite, kol išvirs, maždaug 15 minučių.

Žingsnis 4

Virta lydekų sriuba Žingsnis 4
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite sviestą bei smulkintus krapus. Švelniai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite sriubą brinkti apie 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos