Publikavimo data: 2025-08-20
Virtos lašišos sriuba
Šį lašišų sriubos receptą gaminame jau kelerius metus. Sriuba būna labai soti ir skani. Ir ši nuostabi sriuba paruošiama labai paprastai. Geriau imti lašišą su galva, nes gausiausia sriuba gaunama galvos sąskaita, taip pat sultiniui išvirti naudojama ir žuvies uodega. Visi ingredientai apskaičiuoti apytiksliai trijų litrų puodui.
Žingsnis 1
Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, galvą galima perpjauti per pusę, uodegos nepjaustykite.
Žingsnis 2
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 4
Po 25 minučių sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir lašišą su galva ir uodega.
Žingsnis 5
Virkite ant vidutinės ugnies, kol žuvis iškeps, maždaug pusvalandį.
Žingsnis 6
Baigiant virti įberkite žuvies prieskonių, žolelių. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Kategorijos