Publikavimo data: 2024-06-16
Virtos skumbrės sriuba su perlinėmis skumbrėmis
Ucha - garsi rusiška žuvies sriuba, pasižyminti sodrumu ir skoniu. Skumbrės sriuba nuo ukha skiriasi tik tuo, kad ji gaminama iš upinių žuvų. Tačiau šis skirtumas skumbrės sriubai tik į naudą, nes unikalus subtilus šios žuvies skonis kartu su kvapniomis šviežiomis daržovėmis ir perlovka sukuria visiškai naują patiekalą, kurį bent kartą gyvenime turėtų paragauti kiekvienas.
Žingsnis 1
Skumbrę supjaustykite stambiais gabalais, morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o bulves stambiai sukapokite. Skumbrę suberkite į verdantį vandenį, virkite 10-15 minučių, tada ištraukite ir palikite atvėsti. Į sultinį suberkite bulves, druską ir lauro lapą. Atskirai nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirkite avinžirnius. Į sultinį sudėkite pakepintas morkas ir svogūnus, šiek tiek pavirkite ir sudėkite perlines kruopas. Išvalykite žuvį nuo kaulų ir taip pat įpilkite į sultinį. Leiskite sriubai virti 10 minučių, tuo metu susmulkinkite petražoles. Nuimkite sriubą nuo viryklės ir leiskite jai pastovėti dar 15 minučių.
Kategorijos