Publikavimo data: 2024-04-05
Vištiena želė
Vištienos drebučiai yra rusiškas patiekalas ir populiarus šaltas užkandis. Jis ruošiamas vakare, nes patiekalui reikia laiko sukietėti. Vištienos gabalėliai želė būna minkšti ir apetitiški. Jį galima paįvairinti žaliaisiais žirneliais arba kukurūzais, kurie dedami kartu su mėsa. Užpilui su vištiena nereikėtų imti filė, nes ji bus sausa. Pagardinti galima natūraliais krienais, garstyčiomis ir kitais padažais.
Žingsnis 1
Išvirkite paukštį. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų žirnelių, virkite 30-40 minučių. Išimkite mėsą iš puodo, atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Ištirpinkite želatiną. Karštą sultinį perkoškite per sietelį, supilkite į jį želatiną, palikite 5 min. išbrinkti ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Užpildykite formą mėsa ir želė. Mėsą įdėkite į stiklainį ir užpilkite sultiniu, šiek tiek nepadauginę. Suplakite ir padėkite stiklainį į šaldytuvą per naktį. Tada panardinkite stiklainį į karštą vandenį, vyniotinis lengvai išlįs iš stiklainio.
Kategorijos