Vištiena želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištiena želė

Vištienos drebučiai yra rusiškas patiekalas ir populiarus šaltas užkandis. Jis ruošiamas vakare, nes patiekalui reikia laiko sukietėti. Vištienos gabalėliai želė būna minkšti ir apetitiški. Jį galima paįvairinti žaliaisiais žirneliais arba kukurūzais, kurie dedami kartu su mėsa. Užpilui su vištiena nereikėtų imti filė, nes ji bus sausa. Pagardinti galima natūraliais krienais, garstyčiomis ir kitais padažais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
17 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena želė Žingsnis 1
Išvirkite paukštį. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų žirnelių, virkite 30-40 minučių. Išimkite mėsą iš puodo, atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Vištiena želė Žingsnis 2
Ištirpinkite želatiną. Karštą sultinį perkoškite per sietelį, supilkite į jį želatiną, palikite 5 min. išbrinkti ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištiena želė Žingsnis 3
Užpildykite formą mėsa ir želė. Mėsą įdėkite į stiklainį ir užpilkite sultiniu, šiek tiek nepadauginę. Suplakite ir padėkite stiklainį į šaldytuvą per naktį. Tada panardinkite stiklainį į karštą vandenį, vyniotinis lengvai išlįs iš stiklainio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos