Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys

Žodis "ragout" kilęs iš prancūziško žodžio "ragoute", kuris išvertus reiškia "sužadinti apetitą". Įdomu tai, kad Prancūzijoje ragu iš pradžių buvo užkandis, patiekiamas prieš pagrindinį patiekalą. Rusijoje ragu - tai ne tiek pavadinimas, kiek gaminimo technologija. Jame naudojami įvairūs deriniai: mėsos ir paukštienos, mėsos ir daržovių, net vaisių ir uogų. Ir jei daržovių troškinys dar gali sėkmingai atlikti užkandžio vaidmenį, tai mėsos troškinys patiekiamas kaip pagrindinis karštas patiekalas. Toks pagrindinis patiekalas ant jūsų stalo gali būti vištienos, jaunų bulvių ir avinžirnių troškinys.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 1
Vištienos šlaunelę supjaustykite dideliais griežinėliais.

Žingsnis 2

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 2
Gerai nuplautas bulves perpjaukite per pusę arba į ketvirčius, jei jos didelės. Morkas supjaustykite storais pusžiedžiais, česnaką - plonais griežinėliais, o grybus - ketvirčiais.

Žingsnis 3

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite dalį sviesto, apkepkite vištieną iki auksinės spalvos ir išimkite į paruoštą keraminį arba molinį kepimo indą.

Žingsnis 4

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 4
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite morkas, česnakus, svogūnus, grybus ir bulves, kol lengvai apskrus, ir taip pat sudėkite į vištieną.

Žingsnis 5

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 5
Į puodą sudėkite bulves, avinžirnius su prieskoniais, grybus ir druską. Užpilkite vandeniu ir 20 minučių pašaukite į 160 °C įkaitintą orkaitę konvekciniu režimu.

Žingsnis 6

Vištienos, bulvių ir avinžirnių troškinys Žingsnis 6
Praėjus šiam laikui, sudėkite lauro lapą, petražolių stiebus ir paprikas. Grąžinkite puodą į orkaitę dar 20 minučių.

Žingsnis 7

Tada patikrinkite, ar avinžirniai ir vištiena paruošti. Patiekite lėkštėje arba puode. Paruoštą patiekalą papuoškite petražolių lapeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos