Vištienos filė džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištienos filė džiūvėsėliuose

Vištienos filė patiekalų receptai yra labai populiarūs, nes vištienos gaminimo laikas yra daug trumpesnis nei kitų rūšių mėsos. Net ir kepta ji yra mažiau kaloringa. Paukštieną taip pat galima kepti tešloje arba apvolioti džiūvėsėliuose. Vištienos filė džiūvėsėliuose būna minkšta, liesa, minkšta viduje ir traški išorėje. Dėl džiūvėsėlių filė nepraranda drėgmės - vištiena gaunasi sultingesnė. Riebalai ir drėgmė lieka viduje, todėl mėsa mažiau kepa.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos filė džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, aliejų ir sausas Provanso žoleles, druską, pipirus ir garstyčias. Vištienos filė džiūvėsėliuose apvoliokite Dižono garstyčias, jos yra kreminės konsistencijos ir šviesiai geltonos spalvos. Jei mėgstate aštriau, naudokite rusiškas garstyčias.

Žingsnis 2

Vištienos filė džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Į supjaustytą vištieną supilkite padažą, išmaišykite ir palikite 10-15 min. marinuotis kambario temperatūroje.

Žingsnis 3

Vištienos filė džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Paruoškite vištienos apkepą. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir jį suplakite. Į kitą dubenį supilkite miltus. Į trečią dubenį suberkite džiūvėsėlius. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite miltuose, tada įmuškite kiaušinį ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Žingsnis 4

Vištienos filė džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite vištieną džiūvėsėliuose. Įpilkite į keptuvę aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite vištienos filė ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos, kad mėsa būtų iškepusi ir nesudegtų. Geriau du kartus apverskite gabalėlius, kad jie tolygiai paruduotų. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Vištienos filė džiūvėsėliuose Žingsnis 5
Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti. Iškeptą vištienos filė su džiūvėsėliais dėkite ant popierinio rankšluosčio 5 minutėms, kad riebalų perteklius nubėgtų ir įsigertų į rankšluostį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos