Publikavimo data: 2024-04-05
Vištienos filė džiūvėsėliuose
Vištienos filė patiekalų receptai yra labai populiarūs, nes vištienos gaminimo laikas yra daug trumpesnis nei kitų rūšių mėsos. Net ir kepta ji yra mažiau kaloringa. Paukštieną taip pat galima kepti tešloje arba apvolioti džiūvėsėliuose. Vištienos filė džiūvėsėliuose būna minkšta, liesa, minkšta viduje ir traški išorėje. Dėl džiūvėsėlių filė nepraranda drėgmės - vištiena gaunasi sultingesnė. Riebalai ir drėgmė lieka viduje, todėl mėsa mažiau kepa.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, aliejų ir sausas Provanso žoleles, druską, pipirus ir garstyčias. Vištienos filė džiūvėsėliuose apvoliokite Dižono garstyčias, jos yra kreminės konsistencijos ir šviesiai geltonos spalvos. Jei mėgstate aštriau, naudokite rusiškas garstyčias.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Į supjaustytą vištieną supilkite padažą, išmaišykite ir palikite 10-15 min. marinuotis kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos apkepą. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir jį suplakite. Į kitą dubenį supilkite miltus. Į trečią dubenį suberkite džiūvėsėlius. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite miltuose, tada įmuškite kiaušinį ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite vištieną džiūvėsėliuose. Įpilkite į keptuvę aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite vištienos filė ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos, kad mėsa būtų iškepusi ir nesudegtų. Geriau du kartus apverskite gabalėlius, kad jie tolygiai paruduotų. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti. Iškeptą vištienos filė su džiūvėsėliais dėkite ant popierinio rankšluosčio 5 minutėms, kad riebalų perteklius nubėgtų ir įsigertų į rankšluostį.
Kategorijos