Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos ir kriaušių salotos
Salotos su vištiena ir kriauše yra nuostabaus unikalaus skonio. Priklausomai nuo kriaušių veislės, o jų yra daugiau nei penki tūkstančiai, taip pat nuo vaisiaus sunokimo laiko, jis gali būti rūgščiai saldus, aštrus, rūgštus. Apskritai šis lengvai paruošiamas patiekalas yra sultingas, gaivus ir kartu maistingas. Jis gaminamas iš keptos paukštienos, kurią galima pakeisti virta arba rūkyta mėsa.
Žingsnis 1
Iškepkite vištieną. Vištieną pagardinkite druska ir pipirais. Įtrinkite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų su prancūziškomis garstyčiomis. Įmaišykite medaus, šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos ir kriaušių salotas. Į lėkštę sudėkite keptą vištieną, Pekino kopūstus ir kriaušes. Supilkite padažą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir sezamo sėklomis. Išmaišykite.
Kategorijos