Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos ir kumpio salotos
Pabandykite paruošti salotų su vištiena ir kumpiu su įvairiais žalumynais. Patiekalas bus sotus, sultingas ir spalvingas. Terminas "salotos" Europoje pradėtas vartoti XIV amžiuje. Taip vadintas lapų ir žolelių mišinys, iki XX a. Toliau virėjai į sudėtį pradėjo dėti žalių daržovių, o vėliau virti ir kepti. Dabar virtuvė nusėta įvairiausiomis tiek daržovių, tiek mėsos ir žuvies salotomis. Sudedamosioms dalims nebėra jokių apribojimų, o eksperimentai tik sveikintini.
Žingsnis 1
Pradėkite smulkinti ingredientus. Vištienos filė ir kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius supjaustykite atsitiktine tvarka. Smulkiai supjaustykite rukolą, petražoles ir krapus. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite griežinėliais pjaustytą vištienos filė, virtus kiaušinius, kumpį, sūrį. Prie jų pridėkite kukurūzų ir žalumynų. Apibarstykite druska, pipirais, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos