Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos ir ryžių salotos
Ryžių salotoms rinkitės šviežią vištieną, kurios mėsa tvirta ir natūralios šviesiai rausvos spalvos. Kad mėsa išliktų sultinga, vištieną virkite su oda ant kaulo. Naudokite vidutinio grūdėtumo ryžius. Jie universalūs ir tinka beveik visiems patiekalams. Galima virti ir ilgagrūdžius ryžius. Juose yra mažiau krakmolo, todėl jie išlieka purūs. Ryžiai laikomi dietiniu, nors ir kaloringu produktu (303 kcal 100 g).
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite. Ryžius suberkite į puodą storu dugnu ir užpilkite 1 puodeliu vandens. Uždenkite puodą dangčiu, statykite ant silpnos ugnies ir virkite 15-20 minučių. Virimo metu ryžių nemaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite paprikas. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite paprikas. Kepkite 25-30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tada daržoves atvėsinkite ir nulupkite nuo jų odelę. Tada paprikas supjaustykite nedideliais strypeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite vištieną. Sudėkite filė į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir į puodą įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelių ir druskos pagal skonį. Užvirus vištieną virkite 20 minučių. Tuomet mėsą atvėsinkite ir padalykite į skaidulas arba supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite aliejų ir actą, įberkite garstyčių, druskos ir pipirų. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 5
Baigkite ruošti salotas. Į gilų dubenį sudėkite vištieną ir keptas paprikas. Sudėkite žaliuosius svogūnus, krapus, žirnelius, alyvuoges ir ryžius. Salotas užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite ingredientus.
Kategorijos