Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos ir salierų stiebų salotos
Vištienos ir salierų salotoms rinkitės šviežius sodrios žalios spalvos stiebus. Stiebai turi būti sultingi ir tvirti. Jaunų salierų minkštimas yra švelnus ir sultingas. Seno augalo minkštimas yra pluoštinis, o skonis ne toks ryškus. Salieruose slypi nenuginčijama nauda organizmui. Dėl didžiulio kiekio vitamino C ir B grupės, taip pat naudingų mikroelementų salierai šalina toksinus, taip pat veikia gyvybingumą, šalina mieguistumą ir apatiją.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Sudėkite vištieną į puodą, pabarstykite vištienos prieskoniais, juodųjų pipirų žirneliais ir druska. Užpilkite vandeniu ir užvirkite. Užvirus virkite 20 minučių. Tada mėsą atvėsinkite sultinyje, tada smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Išvirkite kietai virtus kiaušinius. Į puodą įpilkite šalto vandens, sudėkite kiaušinius ir užvirinkite vandenį. Kiaušinius virkite 8-9 minutes, tada perpilkite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į jogurtą supilkite citrinos sultis, suberkite aguonas ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite 10-15 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 4
Puoškite salotas. Į dubenį sudėkite virtą vištieną, tarkuotą sūrį ir salierus. Įdėkite vištienos kiaušinius ir užpilkite salotas paruoštu padažu.
Kategorijos