Publikavimo data: 2024-04-08
Vištienos kotletai su kopūstais orkaitėje
Skanūs sultingi mėsos kotletai iš orkaitėje maltos mėsos gali būti pagaminti pieno ir grietinės padaže ir saugiai valgomi vakarienei nesijaudinant dėl papildomų kilogramų, nes 100 gramų tokio patiekalo yra tik 95 kalorijos. Ant skardos iškepti kotletai puikiai tinka vaikų ar dietiniam maistui, nes juose yra baltymų, vitaminų, skaidulinių medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus su druska, kol jie taps sultingi.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į vištienos faršą sudėkite svogūnus, druską ir pipirus. Išspauskite duoną, sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite. Gautą mišinį sudėkite į kopūstus, išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Į plokščią lėkštę suberkite miltus, imkite 1-2 šaukštus maltos mėsos ir apvoliodami miltuose formuokite kotletukus. Dėkite į kepimo indą.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite pieną su grietine, įberkite mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių. Padažą supilkite į formą su kotletais ir kepkite orkaitėje 50 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos