Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos krūtinėlės frikasė
Šiandien pasidalysiu savo mėgstamiausio vištienos krūtinėlės frikasės patiekalo receptu. Šis patiekalas labai skanus ir greitas, puikiai tinka vakarienei!
Žingsnis 1
Nuvalykite daržoves. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - mažais strypeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite vištieną. Ją galite supjaustyti kaip tik norite, aš ją supjausčiau mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite dar 7 minutes. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 4
Kol mėsa ir daržovės troškinasi, paruoškite padažą. Į grietinę įberkite pipirų, druskos, paprikos ir vištienos prieskonių. Tada česnaką. Jį galima sutarkuoti, susmulkinti arba pertrinti per česnakų presą. Viską gerai išmaišykite ir siųskite prie vištienos.
Žingsnis 5
Viską išmaišykite, jei reikia, įpilkite 150 ml vandens ir vėl troškinkite uždengę dangčiu 7-10 minučių. Pabaigoje įdėkite smulkiai supjaustytų žolelių.
Žingsnis 6
Savo recepte naudoju tik morkas ir svogūnus, nes esu alergiška paprikoms. Tačiau patariu eksperimentuoti ir pridėti bet kokių daržovių pagal pageidavimą. Derinys su paprikomis sukels daug emocijų! Niekas tikrai nepraeis pro šalį.
Kategorijos