Publikavimo data: 2024-04-09
Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu
Vištienos krūtinėlės mėsa yra minkščiausia ir greičiausiai paruošiama. Rinkitės šviežią vištieną, jos skaidulos neturi būti išsisluoksniavusios. Paviršius turi būti lygus, vidutiniškai sausas, be gleivių ir mėlynių. Spalva - vienoda šviesiai rausva. Sūrį receptui galima naudoti bet kokį, geriau tinka tas, kuris gerai tirpsta. Vištienos krūtinėlės kotletams su sūriu jis trinamas stambia tarka arba supjaustomas nedideliais stačiakampiais. Sūrio šiaudeliai įmaišomi į maltą mėsą, o batonėliai suvyniojami į maltos mėsos sluoksnius.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą kapotiems kotletams. Susmulkintą filė sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintas žoleles ir sūrį. Į maltinukus supilkite krakmolą ir supilkite kefyrą. Pasūdykite ir įberkite prieskonių (česnako, pipirų). Gerai išmaišykite faršą. Dėl krakmolo ir kefyro ji turėtų būti gana tiršta ir klampi.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti kotletus. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu. Tokia keptuvė tolygiai įkaista ir išlaiko šilumą, todėl maistas geriau iškepa. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę šaukštu suberkite faršą, kad susidarytų apvalūs kotletai.
Žingsnis 3
Apkepkite vištienos kotletus. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol paruduos, apie 5 minutes. Tada apverskite į kitą pusę. Proceso metu keptuvę trumpam uždenkite dangčiu, kad mėsa iškeptų. Išimkite kotletus į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos