Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu

Vištienos krūtinėlės mėsa yra minkščiausia ir greičiausiai paruošiama. Rinkitės šviežią vištieną, jos skaidulos neturi būti išsisluoksniavusios. Paviršius turi būti lygus, vidutiniškai sausas, be gleivių ir mėlynių. Spalva - vienoda šviesiai rausva. Sūrį receptui galima naudoti bet kokį, geriau tinka tas, kuris gerai tirpsta. Vištienos krūtinėlės kotletams su sūriu jis trinamas stambia tarka arba supjaustomas nedideliais stačiakampiais. Sūrio šiaudeliai įmaišomi į maltą mėsą, o batonėliai suvyniojami į maltos mėsos sluoksnius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą kapotiems kotletams. Susmulkintą filė sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintas žoleles ir sūrį. Į maltinukus supilkite krakmolą ir supilkite kefyrą. Pasūdykite ir įberkite prieskonių (česnako, pipirų). Gerai išmaišykite faršą. Dėl krakmolo ir kefyro ji turėtų būti gana tiršta ir klampi.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu Žingsnis 2
Pradėkite kepti kotletus. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu. Tokia keptuvė tolygiai įkaista ir išlaiko šilumą, todėl maistas geriau iškepa. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę šaukštu suberkite faršą, kad susidarytų apvalūs kotletai.

Žingsnis 3

Vištienos krūtinėlės kotletai su sūriu Žingsnis 3
Apkepkite vištienos kotletus. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol paruduos, apie 5 minutes. Tada apverskite į kitą pusę. Proceso metu keptuvę trumpam uždenkite dangčiu, kad mėsa iškeptų. Išimkite kotletus į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos