Publikavimo data: 2024-05-26
Vištienos krūtinėlės kukuliai
Kepti vištienos kepsneliai yra dietinis ir labai skanus kasdienių pietų ar šventinės vakarienės pasirinkimas. Vištienos filė yra minkščiausia ir greitai paruošiama. Svarbiausia jos neperdžiovinti. Rinkitės šviežią vištieną, jos skaidulos turi glaudžiai priglusti viena prie kitos. Paviršius turi būti lygus, vidutiniškai sausas, be gleivių ir mėlynių. Duoną galima rinktis baltą arba pilką, taip pat, jei pageidaujama, ją galima pakeisti miltais arba manų kruopomis. Atkreipkite dėmesį, kad manų kruopos prieš kepimą turi bent 30 minučių išbrinkti mėsmale.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą vištieną, duoną, pusę smulkinto svogūno ir žalią kiaušinį. Pasūdykite, įberkite paprikos ir gerai išmaišykite faršą. Kartais ji apkepama. Tai daroma tam, kad skaidulos geriau suliptų ir termiškai apdorojant maltinukai nesuirtų. Po to maltinuką reikia palikti pailsėti.
Žingsnis 2
Tęskite kepimą. Šlapiomis rankomis iškočiokite maltos mėsos rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir sudėkite į kepimo indą. Dėkite indą į įkaitintą orkaitę 20 minučių. Nustatykite 180 laipsnių kepimo temperatūrą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas. Sudėkite pomidorų pastą ir užpilkite vandeniu (maždaug 120 ml). Troškinkite, kol daržovės išvirs, prireikus įpilkite daugiau vandens. Išimkite koldūnus iš orkaitės, užpilkite juos padažu ir palikite kepti dar 15 minučių.
Kategorijos