Publikavimo data: 2024-10-12
Vištienos kukuliai su grybais ir grietinės padažu
Vištienos kukuliai su grybais ir grietinės padažu gaunasi labai švelnūs, sultingi ir skanūs. Minkštas ir rafinuotas grietinės padažas išryškina kukuliukų skonį. Grybai ir grietinės padažas sukuria harmoningą skonių derinį ir tampa labai kvapnūs. Kaip garnyras prie tokio patiekalo tinka bulvių košė, vermišeliai arba ryžiai, taip pat jį galima papildyti lengvomis daržovių salotomis ir šviežiomis žolelėmis. Šis patiekalas bus geras pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei.
Žingsnis 1
Pusę svogūno smulkiai supjaustykite, česnaką išspauskite per presą. Į vištienos faršą sudėkite svogūną, česnaką, druską, adžiką ir prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Iš faršo suformuokite nedidelius apvalius mėsos kukulius ir apkepkite juos keptuvėje. Tuomet užpilkite 100 ml vandens ir troškinkite juos 20 minučių.
Žingsnis 2
Kitą pusę svogūno susmulkinkite. Atskiroje keptuvėje pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus ir sviestą. Viską apkepkite ir į grybus sudėkite mėsos kukulius. Į puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir išvirkite vermišelius.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: grietinę ir vandenį sumaišykite santykiu 1:1. Pasūdykite, suberkite daržovių prieskonius, lauro lapą ir gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į grybus ir mėsos kukulius. Užvirkite, tada keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir viską troškinkite 15 minučių.
Kategorijos