Publikavimo data: 2024-02-02
Vištienos salotos su grybais ir sūriu receptas
Vienas skaniausių ir populiariausių derinių pasaulio virtuvėje yra vištienos filė ir grybai. Šie ingredientai aktyviai naudojami sriuboms, karštoms ir įvairioms salotoms ruošti. Šios vištienos salotos su grybais ir sūriu atrodo ypač šventiškai ir yra ruošiamos sluoksniais. Kaip padažą galite naudoti majonezą, graikišką jogurtą arba grietinės padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė: sudėkite ją į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Išimkite filė iš keptuvės ir atvėsinkite. Paruoškite grybus: nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nupjaukite viršutinį kepurėlės sluoksnį, atnaujinkite kotelio pjūvį, pašalinkite nuo grybų tamsias dėmes. Išvirkite kietai virtus kiaušinius: sudėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus mažais kubeliais.Kad pjaustydami svogūnus nepradėtumėte verkti, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūną šaldiklyje, tada dirbti su svogūnais taps patogu.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Virtą vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinius smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite grybus bei svogūnus 7-9 minutes.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, majonezą ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 8
Sudėkite salotas: į dubenį sluoksniais sudėkite vištieną, tada majonezo sluoksnį, kiaušinius ir vėl majonezą, grybus su svogūnais ir vėl majonezą. Paruoštas salotas pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Žingsnis 9
Leiskite salotoms įsigerti ir patiekite. Gero apetito!
Žingsnis 10
Salotas papuoškite petražolių šakele ir puse kietai virto putpelių kiaušinio.
Kategorijos