Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos salotos su kepintais grybais ir riešutais
Apskritai yra daugybė įvairių rūšių salotų. Tačiau svarbiausia sąlyga yra ta, kad visos salotų sudedamosios dalys turi būti tarpusavyje derinamos pagal skonį. Vienas iš tokių patiekalų yra vištienos salotos su keptais grybais ir riešutais. Vištienos krūtinėlė majoneze su česnaku puikiai dera su svieste keptais grybais, švelniais kiaušiniais, kreminio skonio sūriu ir sodriais graikiniais riešutais.
Žingsnis 1
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnaką išspauskite per česnako presą ir sumaišykite mažame dubenėlyje su majonezu. Vištienos gabalėlius sumaišykite su puse majonezo. Kietai virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite per stambią tarką.
Žingsnis 2
Grybus ir svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į keptuvę, įkaitintą su sviestu, pirmiausia svogūnus ir maišydami kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite grybus ir kepkite, kol gražiai paruduos, visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 3
Į plokščią lėkštę dėkite paruoštą žiedą ir 1 sluoksnį - vištienos gabalėlius su majonezu ir česnaku, 2 sluoksnį - tarkuotus kiaušinius, 3 sluoksnį - antrąją pusę majonezo, 4 sluoksnį - keptus grybus su svogūnais, 5 sluoksnis -Paruoštą žiedą uždėkite ant plokščios lėkštės ir sudėkite 1 sluoksnį - vištienos gabalėlius su majonezu ir česnaku, 2 sluoksnį - tarkuotus kiaušinius, 3 sluoksnį - antrąją majonezo pusę, 4 sluoksnį - keptus grybus su svogūnais, 5 sluoksnį - tarkuotą sūrį, 6 sluoksnį - graikinius riešutus.
Žingsnis 4
Paruoštas salotas su žiedu dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite vištienos salotas su keptais grybais ir riešutais.
Kategorijos