Publikavimo data: 2024-05-25
Žaliosios salotos su kriauše, rikota ir graikiniais riešutais
Kriaušių ir sūrio derinys laikomas tikra klasika. Todėl bet kokie patiekalai su šiuo "duetu" būna skanūs, lengvi ir rafinuoti. Siūlome jums paprastų salotų su kriaušėmis, rikotos sūriu ir graikiniais riešutais saldžiarūgščiame medaus, balzaminio acto ir apelsinų sulčių padaže receptą. Šios salotos neabejotinai privers jus patirti gastronominių emocijų audrą. Šis patiekalas puikiai tiks ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Kriaušę supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus susmulkinkite smulkintuvu arba plokščiąja peilio puse.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, apelsinų sultis ir balzaminį actą. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite iki vientisos emulsijos.
Žingsnis 4
Dabar galite sudėti salotas. Patiekalą geriau patiekti porcijomis atskirose lėkštėse kiekvienam asmeniui. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant viršaus uždėkite kriaušių griežinėlius ir rikotą. Užpilkite salotas padažu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Žingsnis 5
Salotos su kriauše, rikota ir graikiniais riešutais paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos