Publikavimo data: 2024-04-06
Žaliųjų lęšių sriuba
Lęšiuose gausu organizmui naudingų medžiagų. Pirmiausia tai lengvai virškinami augaliniai baltymai. Prieš pirkdami atkreipkite dėmesį į lęšių pupeles: jos turi būti vienodos spalvos ir dydžio, be priemaišų ir šiukšlių. skani lęšių sriuba išeis, jei ją išvirsite su džiovintais česnakais ir salierų stiebais.
Žingsnis 1
Paruoškite žaliųjų lęšių sriubai skirtą mišrainę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir 1-2 min. pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Tada sudėkite morkas ir salierus. Įkaitinkite kitą keptuvę ir, įpylę augalinio aliejaus, atsargiai supilkite bulves. Jos turėtų šiek tiek paruduoti 3-5 minutes. Į bulves sudėkite baklažanus ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Pradėkite virti lęšius. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens ir, sudėję kruopas, užvirkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 3
Išvirkite lęšių ir daržovių sriubą. Pagardinkite lęšių sultinį druska, pipirais ir džiovintais česnakais. Supilkite citrinos sultis. Sudėkite kepsnius, bulves ir baklažanus ir virkite 15-20 minučių, kol lęšiai suminkštės.
Kategorijos