Žaliųjų lęšių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Žaliųjų lęšių sriuba

Lęšiuose gausu organizmui naudingų medžiagų. Pirmiausia tai lengvai virškinami augaliniai baltymai. Prieš pirkdami atkreipkite dėmesį į lęšių pupeles: jos turi būti vienodos spalvos ir dydžio, be priemaišų ir šiukšlių. skani lęšių sriuba išeis, jei ją išvirsite su džiovintais česnakais ir salierų stiebais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žaliųjų lęšių sriuba Žingsnis 1
Paruoškite žaliųjų lęšių sriubai skirtą mišrainę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir 1-2 min. pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Tada sudėkite morkas ir salierus. Įkaitinkite kitą keptuvę ir, įpylę augalinio aliejaus, atsargiai supilkite bulves. Jos turėtų šiek tiek paruduoti 3-5 minutes. Į bulves sudėkite baklažanus ir kepkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Žaliųjų lęšių sriuba Žingsnis 2
Pradėkite virti lęšius. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens ir, sudėję kruopas, užvirkite ant didelės ugnies.

Žingsnis 3

Žaliųjų lęšių sriuba Žingsnis 3
Išvirkite lęšių ir daržovių sriubą. Pagardinkite lęšių sultinį druska, pipirais ir džiovintais česnakais. Supilkite citrinos sultis. Sudėkite kepsnius, bulves ir baklažanus ir virkite 15-20 minučių, kol lęšiai suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos