Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių sriuba
Pagrindas - džiovinti sveiki arba smulkinti žirniai. Pagrindinis žirnių sriubos ruošimo niuansas - išankstinis žirnių mirkymas. Geriausia žirnius mirkyti per naktį. Taip jis sugers reikiamą kiekį skysčio, kurio neteko džiovinant.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Sudėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Virkite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį. Kai žirniai išvirs, nugriebkite putas. Vietoj vandens galite naudoti sultinį.
Žingsnis 3
Iš anksto įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis iškeps. Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus. Kepkite daržoves ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į puodą su beveik išvirusiais žirneliais. Palikite sriubą virti ant silpnos ugnies. Nepamirškite nugriebti putų.
Žingsnis 5
Kai sriuba paruošta, supilkite ją į lėkštes ir patiekite karštą. Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos