Žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Žirnių sriuba

Pagrindas - džiovinti sveiki arba smulkinti žirniai. Pagrindinis žirnių sriubos ruošimo niuansas - išankstinis žirnių mirkymas. Geriausia žirnius mirkyti per naktį. Taip jis sugers reikiamą kiekį skysčio, kurio neteko džiovinant.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
20 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba Žingsnis 2
Sudėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Virkite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį. Kai žirniai išvirs, nugriebkite putas. Vietoj vandens galite naudoti sultinį.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba Žingsnis 3
Iš anksto įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis iškeps. Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus. Kepkite daržoves ant silpnos ugnies 10 minučių.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į puodą su beveik išvirusiais žirneliais. Palikite sriubą virti ant silpnos ugnies. Nepamirškite nugriebti putų.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba Žingsnis 5
Kai sriuba paruošta, supilkite ją į lėkštes ir patiekite karštą. Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos