Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių sriuba su bulvėmis
Žirnių sriuba buvo verdama dar senovės Romoje. Šis patiekalas Europoje populiarus iki šių dienų. Yra daug žirnių sriubos rūšių. Šiame recepte siūlome pasigaminti vegetarišką žirnių sriubą su bulvėmis ir kopūstais. Sriuba gaunasi lengva, soti ir skani, o svarbiausia - mažai kaloringa. Todėl sriuba patiks tiems, kurie saugo savo figūrą. Jai ruošti galite naudoti paprastą vandenį arba daržovių sultinį.
Žingsnis 1
Pašalinkite pažeistus ir nešvarius kopūstų lapus, kopūstus nuplaukite. Susmulkinkite kopūstus plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nulupkite raudonąjį svogūną nuo lukšto ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite pailgais griežinėliais.
Žingsnis 4
Išmirkytus žirnius supilkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Žirnius šiek tiek pavirkite, nugriebkite putas. Tada į puodą sudėkite bulves.
Žingsnis 5
Tuo tarpu ant ugnies pastatykite aliejumi pateptą keptuvę. Prieš tai pakepinkite svogūną. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir kopūstus. Daržoves 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Į puodą kartu su žirniais ir bulvėmis sudėkite keptas daržoves. Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą, nugriebdami putas. Į sriubą galite įdėti lauro lapą ir raudonėlio pipirą.
Žingsnis 7
Kai žirnių sriuba bus paruošta, pagal skonį įberkite druskos. Sriubą patiekite karštą.
Kategorijos