Žirnių sriuba su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Žirnių sriuba su bulvėmis

Žirnių sriuba buvo verdama dar senovės Romoje. Šis patiekalas Europoje populiarus iki šių dienų. Yra daug žirnių sriubos rūšių. Šiame recepte siūlome pasigaminti vegetarišką žirnių sriubą su bulvėmis ir kopūstais. Sriuba gaunasi lengva, soti ir skani, o svarbiausia - mažai kaloringa. Todėl sriuba patiks tiems, kurie saugo savo figūrą. Jai ruošti galite naudoti paprastą vandenį arba daržovių sultinį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
25 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 1
Pašalinkite pažeistus ir nešvarius kopūstų lapus, kopūstus nuplaukite. Susmulkinkite kopūstus plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 2
Nulupkite raudonąjį svogūną nuo lukšto ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite pailgais griežinėliais.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 4
Išmirkytus žirnius supilkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Žirnius šiek tiek pavirkite, nugriebkite putas. Tada į puodą sudėkite bulves.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 5
Tuo tarpu ant ugnies pastatykite aliejumi pateptą keptuvę. Prieš tai pakepinkite svogūną. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir kopūstus. Daržoves 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 6

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 6
Į puodą kartu su žirniais ir bulvėmis sudėkite keptas daržoves. Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą, nugriebdami putas. Į sriubą galite įdėti lauro lapą ir raudonėlio pipirą.

Žingsnis 7

Žirnių sriuba su bulvėmis Žingsnis 7
Kai žirnių sriuba bus paruošta, pagal skonį įberkite druskos. Sriubą patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos