Publikavimo data: 2024-04-06
Žirnių sriuba su grybais
Žirnių sriuba yra populiarus pirmasis patiekalas daugelyje Europos šalių, įskaitant Rusiją. Dažniausiai sriuba gaminama iš džiovintų nesmulkintų arba skaldytų žirnių. Pagrindinis sriubos ruošimo niuansas - išankstinis žirnių mirkymas šaltame vandenyje. Geriausia tai daryti per naktį. Žirniai sugers reikiamą kiekį skysčio ir daug greičiau išvirs. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti lengvą vegetarišką žirnių sriubą su grybais.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Užpilkite žirnius vandeniu ir pastatykite ant kaitvietės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Virkite žirnius, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 5
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite juos 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas ir grybus. Daržoves ir grybus 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Kai žirneliai bus beveik paruošti, į puodą sudėkite troškintas daržoves ir grybus. Virkite sriubą ant silpnos ugnies dar 10 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Žirnių sriubą patiekite papuoštą smulkintais krapais. Gero apetito!
Kategorijos