Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena
Žirnių sriuba buvo verdama senovės Romoje ir Graikijoje. Žirniai buvo verdami iki tyrės ir į ją buvo dedama įvairių daržovių. Sriuba buvo patiekiama su duona arba kvietiniais pyragėliais. Atiduodami duoklę senovės tradicijai, siūlome jums pasigaminti žirnių tyrės sriubą. Patiekalas gaunasi labai skanus, švelnios tekstūros. Jį paruošti gana paprasta. Žirniai, svogūnai, morkos ir bulvės išverdami ir trintuvu susmulkinami iki tyrės. Tirštumą galite reguliuoti pagal savo skonį įpildami daržovių sultinio.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Užpilkite žirnius vandeniu ir pastatykite ant kaitvietės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Virkite žirnius, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 5
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite juos 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas. Daržoves troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Kai žirniai bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite bulves. Sriubą virkite ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 7
Kai žirniai ir bulvės išvirs, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Sriubą virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir nukoškite didžiąją dalį sultinio į atskirą dubenį.
Žingsnis 9
Žirnius ir daržoves sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Jei tyrė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek sultinio. Sriubos tirštumą reguliuokite po truputį įpildami sultinio. Konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Į sriubą suberkite sausas žoleles, druską ir pipirus ir išmaišykite. Sriubą kaitinkite ant silpnos ugnies. Jai užvirus, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 10
Žirnių tyrės sriubą patiekite papuoštą petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos