Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena

Žirnių sriuba buvo verdama senovės Romoje ir Graikijoje. Žirniai buvo verdami iki tyrės ir į ją buvo dedama įvairių daržovių. Sriuba buvo patiekiama su duona arba kvietiniais pyragėliais. Atiduodami duoklę senovės tradicijai, siūlome jums pasigaminti žirnių tyrės sriubą. Patiekalas gaunasi labai skanus, švelnios tekstūros. Jį paruošti gana paprasta. Žirniai, svogūnai, morkos ir bulvės išverdami ir trintuvu susmulkinami iki tyrės. Tirštumą galite reguliuoti pagal savo skonį įpildami daržovių sultinio.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
33 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.

Žingsnis 4

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 4
Užpilkite žirnius vandeniu ir pastatykite ant kaitvietės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Virkite žirnius, kartkartėmis nugriebdami putas.

Žingsnis 5

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 5
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite juos 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas. Daržoves troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.

Žingsnis 6

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 6
Kai žirniai bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite bulves. Sriubą virkite ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.

Žingsnis 7

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 7
Kai žirniai ir bulvės išvirs, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Sriubą virkite dar 5-10 minučių.

Žingsnis 8

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 8
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir nukoškite didžiąją dalį sultinio į atskirą dubenį.

Žingsnis 9

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 9
Žirnius ir daržoves sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Jei tyrė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek sultinio. Sriubos tirštumą reguliuokite po truputį įpildami sultinio. Konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Į sriubą suberkite sausas žoleles, druską ir pipirus ir išmaišykite. Sriubą kaitinkite ant silpnos ugnies. Jai užvirus, nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 10

Žirnių tyrės sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 10
Žirnių tyrės sriubą patiekite papuoštą petražolėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos