Publikavimo data: 2024-06-15
Žuvies apkepai su keptais žuvies apkepais
Šį receptą gavome per Užgavėnes, kai norėjome paįvairinti įprastus blynus ir blynelius. Vienas iš mano mėgstamiausių receptų - blynai su apkepu, bet su žuvimi: švelnūs, šiek tiek saldūs blynai puikiai dera su žuvies skoniu. Tai nepakartojamas aromatas ir skonis. Šį receptą naudojame dažnai: jis labai skanus, sotus ir nebrangus. Galite gaminti ir savo šeimai, ir svečiams.
Žingsnis 1
Konservuotą žuvį kruopščiai sutrinkite šakute, kad ji taptų vientisa, minkšta mase.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir pašildytą kefyrą. Viską išmaišykite šakute. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tirštos grietinės konsistencijos tešla be gumuliukų. Supilkite sodą ir toliau kruopščiai maišykite. Tešla turėtų tapti puresnė ir elastingesnė.
Žingsnis 3
Į gerai įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę šaukštais pilkite tešlą ir suformuokite 4 nedidelius paplotėlius. Ant kiekvienos dėkite po nedidelį kiekį žuvies mišinio. Tada šaukštu ant kiekvieno uždėkite po truputį tešlos, kad uždengtų įdarą tarsi dangtį.
Žingsnis 4
Apverskite kepsnelius ir kepkite iš kitos pusės, kol apskrus.
Kategorijos