Publikavimo data: 2024-03-29
Žuvies galvos sriuba
Yra daugybė būdų, kaip pagaminti ukhu. Prieš kelis šimtmečius ukhu paprastai buvo vadinama sriuba su vištiena arba mėsa. Šiandien uhu vadiname sultinga žuvies sriuba. Tačiau šiam patiekalui tinka ne tik žuvies filė. Naminė sriuba iš galvos taip pat yra gana paplitęs žuvies sriubos variantas.
Žingsnis 1
Žuvų galvas virkite ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos.
Žingsnis 2
Svogūnus, bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Sultinį perkoškite, atskirkite mėsą nuo galvų ir sudėkite į atskirą dubenį. Į sultinį sudėkite bulves, svogūnus ir morkas. Virkite, kol bulvės bus paruoštos (20-25 min.). Į sriubą įdėkite lauro lapą, papriką, druską ir pipirus ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Į sriubą įberkite susmulkintų žolelių ir mėsos ir patiekite.
Kategorijos