Žuvies sriuba su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Žuvies sriuba su ryžiais

Žuvies sriuba su ryžiais yra lengvai pagaminamas patiekalas iš nebrangių produktų. Kad sriuba būtų skani ir soti, ją gaminkite iš žuvies su kaulais. Šiame recepte nurodyta menkė, tačiau ją galima pakeisti bet kokia kita žuvimi. Geriau vartoti baltą žuvį. Jei sriubą reikia išvirti greitai, galite įdėti baltųjų ryžių, tačiau geriau rinktis ruduosius ryžius. Virdami jie neišvirs ir neišbrinks.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Žuvies sriuba su ryžiais Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Žuvį užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite pusę svogūno ir morkų. Palaukite, kol vanduo užvirs. Nuimkite putas. Menkę virkite 20 minučių. Tada žuvį išimkite, leiskite jai atvėsti ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Virtas svogūnas ir morkos vėliau bus nereikalingi.

Žingsnis 2

Žuvies sriuba su ryžiais Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite morkas ir kepkite dar kelias minutes.

Žingsnis 3

Žuvies sriuba su ryžiais Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į sultinį sudėkite ryžius ir, jam užvirus, virkite 10 minučių. Sudėkite bulves ir pipirų žirnelius. Po 7 minučių į sriubą sudėkite žuvį ir kepamą mėsą, įmeskite lauro lapą. Virkite, kol ryžiai bus paruošti. Pagal skonį pasūdykite, iš sriubos išimkite lauro lapą. Uždenkite sriubą dangčiu ir palikite 15-20 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, žuvies sriubos, sriubos, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kreminės sriubos, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos