Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies sriuba su ryžiais
Žuvies sriuba su ryžiais yra lengvai pagaminamas patiekalas iš nebrangių produktų. Kad sriuba būtų skani ir soti, ją gaminkite iš žuvies su kaulais. Šiame recepte nurodyta menkė, tačiau ją galima pakeisti bet kokia kita žuvimi. Geriau vartoti baltą žuvį. Jei sriubą reikia išvirti greitai, galite įdėti baltųjų ryžių, tačiau geriau rinktis ruduosius ryžius. Virdami jie neišvirs ir neišbrinks.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Žuvį užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite pusę svogūno ir morkų. Palaukite, kol vanduo užvirs. Nuimkite putas. Menkę virkite 20 minučių. Tada žuvį išimkite, leiskite jai atvėsti ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Virtas svogūnas ir morkos vėliau bus nereikalingi.
Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite morkas ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į sultinį sudėkite ryžius ir, jam užvirus, virkite 10 minučių. Sudėkite bulves ir pipirų žirnelius. Po 7 minučių į sriubą sudėkite žuvį ir kepamą mėsą, įmeskite lauro lapą. Virkite, kol ryžiai bus paruošti. Pagal skonį pasūdykite, iš sriubos išimkite lauro lapą. Uždenkite sriubą dangčiu ir palikite 15-20 minučių pastovėti.
Kategorijos