Publikavimo data: 2025-08-19
Žuvies sriuba su ryžiais iš lašišos
Žuvies sriuba iš lašišos yra labai skani, soti, soti ir naudinga organizmui. Joje yra daug lengvai virškinamų baltymų. Raudonojoje žuvyje gausu riebiųjų rūgščių. Vietoj lašišos galite įdėti bet kokios žuvies ar jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Jei naudojate šaldytą žuvį ar jos dalis, atšildykite jas, nuplaukite šaltame vandenyje, nulupkite žvynus, išpjaukite žiaunas ir akis. Nuplaukite ir nulupkite daržoves.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite žuvį ir palikite virti ant didelės ugnies.
Žingsnis 3
Kai vanduo su žuvimi užvirs, į puodą suberkite visą svogūną ir morką, pipirus, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol žuvis bus paruošta.
Žingsnis 4
Išimkite žuvį ir daržoves, sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Pastatykite ant ugnies. Kai tik žuvies sultinys užvirs, supilkite ryžius. Atskirkite žuvies filė nuo kaulų ir sudėkite atgal į sriubą. Virkite 20-30 minučių, kol ryžiai bus paruošti.
Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki virimo sriubą pasūdykite, įberkite pasirinktinai žolelių, supjaustykite morkas, kurios virė kartu su žuvimi, ir grąžinkite jas į sriubą.
Kategorijos