Publikavimo data: 2024-03-28
Agurkų ir vištienos filė salotos
Švelni vištienos filė, sultingi traškūs agurkai, jaunos morkos ir puikus sojų padažo ir Dižono garstyčių padažas - puikus šviežių ir sveikų salotų derinys! Šias salotas galima priskirti dietiniams patiekalams, nes jų sudėtyje yra tik natūralių, mažai kaloringų produktų. Šioms salotoms daržoves ir paukštieną geriausia supjaustyti plonais griežinėliais.
Žingsnis 1
Vištienos filė užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vanduo visiškai apsemtų mėsą. Įdėkite nuluptą svogūną, česnako skiltelę ir druskos pagal skonį. Vištieną virkite ant vidutinės ugnies be dangčio ir, jei reikia, nugriebkite putas. Vandeniui užvirus, virkite vištienos filė dar 15 minučių. Palikite vištieną atvėsti.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Agurką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Supjaustykite vištienos filė ir smulkiai sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 6
Sudėkite svogūną, morką, vištieną ir agurką į gilų dubenį.
Žingsnis 7
Paruoškite salotų padažą. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, alyvuogių aliejų ir česnaką.
Žingsnis 8
Gautu mišiniu pagardinkite salotas ir gerai išmaišykite ingredientus. Pats sojų padažas yra labai sūrus, todėl salotų papildomai sūdyti nereikia, tik pagal skonį įberkite pipirų ir papuoškite salotas petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos