Publikavimo data: 2024-05-20
Cukinija, įdaryta ryžiais
Kai cukinijos pirmą kartą buvo atvežtos europiečiams, iš pradžių jos buvo laikomos tik dekoratyviniais sodo augalais, tačiau laikui bėgant šis produktas pradėtas aktyviai naudoti europiečių patiekaluose. Šiandien yra daugybė receptų su cukinijomis, Viduržemio jūros regiono virtuvėje yra daugybė įdarytų cukinijų rūšių. Dažniausiai jos įdarytos mėsa, tačiau yra ir vegetariškas cukinijų orkaitėje variantas - su daržovėmis, sūriu ir grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Cukinijas perpjaukite išilgai ir šaukštu išimkite minkštimą bei sėklas, smulkiai supjaustykite svogūną, grybus ir pomidorą. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite ryžius į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:2, šiek tiek pasūdykite ir virkite, kol suminkštės, 15-20 min.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus, grybus, morkas ir pomidorus. Kepkite apie 5-7 minutes, tada įpilkite šiek tiek vandens, kad daržovės troškintųsi. Uždenkite dangčiu. Troškinkite, kol išvirs.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti faršą. Į virtas daržoves suberkite ryžius (užteks kelių šaukštų), įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Cukinijų įdaras paruoštas.
Žingsnis 5
Iškepkite cukinijas. Pripildykite cukinijų laivelius įdaro ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite įdarytas cukinijas 40-45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos