Cukinija, įdaryta ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Cukinija, įdaryta ryžiais

Kai cukinijos pirmą kartą buvo atvežtos europiečiams, iš pradžių jos buvo laikomos tik dekoratyviniais sodo augalais, tačiau laikui bėgant šis produktas pradėtas aktyviai naudoti europiečių patiekaluose. Šiandien yra daugybė receptų su cukinijomis, Viduržemio jūros regiono virtuvėje yra daugybė įdarytų cukinijų rūšių. Dažniausiai jos įdarytos mėsa, tačiau yra ir vegetariškas cukinijų orkaitėje variantas - su daržovėmis, sūriu ir grybais.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.42/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinija, įdaryta ryžiais Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Cukinijas perpjaukite išilgai ir šaukštu išimkite minkštimą bei sėklas, smulkiai supjaustykite svogūną, grybus ir pomidorą. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Cukinija, įdaryta ryžiais Žingsnis 2
Sudėkite ryžius į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:2, šiek tiek pasūdykite ir virkite, kol suminkštės, 15-20 min.

Žingsnis 3

Cukinija, įdaryta ryžiais Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus, grybus, morkas ir pomidorus. Kepkite apie 5-7 minutes, tada įpilkite šiek tiek vandens, kad daržovės troškintųsi. Uždenkite dangčiu. Troškinkite, kol išvirs.

Žingsnis 4

Cukinija, įdaryta ryžiais Žingsnis 4
Baigkite ruošti faršą. Į virtas daržoves suberkite ryžius (užteks kelių šaukštų), įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Cukinijų įdaras paruoštas.

Žingsnis 5

Cukinija, įdaryta ryžiais Žingsnis 5
Iškepkite cukinijas. Pripildykite cukinijų laivelius įdaro ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite įdarytas cukinijas 40-45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos