Publikavimo data: 2024-05-20
Cukinijos, įdarytos varške
Norint pasigaminti skanų ir sveiką užkandį, nebūtina pirkti brangių produktų. Lengvą ir sotų užkandį galima pasigaminti iš paprasčiausių ingredientų - cukinijų ir varškės. Mažai kalorijų turinčios cukinijos rekomenduojamos besilaikantiems dietos ir prižiūrintiems figūrą, o varškė yra būtinas kalcio šaltinis kaulams, dantims ir plaukams. Įdarui sumaišykite varškę ir šviežias žoleles, kepimui naudokite orkaitę, kad išsaugotumėte maksimalią cukinijų naudą - ir greitas daržovių užkandis paruoštas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Virtuviniu peiliu susmulkinkite krapus, petražoles ir svogūnus, prieš tai pašalindami petražolių ir krapų kotelius. Česnakus išspauskite per presą. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, vištienos kiaušinį, žoleles, česnaką ir druską. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite cukinijas. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir perpjaukite išilgai pusiau. Arbatiniu šaukšteliu atsargiai išimkite cukinijų viduriuką ir sėklas.
Žingsnis 3
Įdarykite cukinijas ir iškepkite. Iš anksto įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba folija. Įdarykite cukinijų laivelius varškės įdaru ir sudėkite ant kepimo skardos. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir apibarstykite juo įdarą. Kepkite cukinijas orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos