Grybų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Grybų sriuba

Įdomus receptas mėgstantiems grybus. Kepti pievagrybiai bus pagrindinis ingredientas tarp klasikinių daržovių sriubų - bulvių, morkų ir svogūnų. Daržovėse yra sudėtinių, kitaip vadinamų sveikųjų, angliavandenių, kurių dėka iš organizmo pašalinami visi toksinai ir nuodai. Grybuose, savo ruožtu, gausu baltymų, todėl sriuba tampa sotesnė.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų sriuba Žingsnis 1
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Grybų sriuba Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną griežinėliais. Svogūną perpjaukite per pusę, tada perpjaukite išilgai, t. y. šiaudeliais.

Žingsnis 3

Grybų sriuba Žingsnis 3
Morkas supjaustykite dideliais apskritimais.

Žingsnis 4

Grybų sriuba Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Grybų sriuba Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 6

Grybų sriuba Žingsnis 6
Paimkite keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi ir retkarčiais pamaišydami kepkite grybus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 7

Grybų sriuba Žingsnis 7
Paimkite puodą, sudėkite į jį visas supjaustytas daržoves ir susmulkintus česnakus, užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.

Žingsnis 8

Grybų sriuba Žingsnis 8
Į daržoves sudėkite grybus, tarkuotą sūrį ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Virkite sriubą ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos