Publikavimo data: 2024-03-28
Grybų sriuba
Įdomus receptas mėgstantiems grybus. Kepti pievagrybiai bus pagrindinis ingredientas tarp klasikinių daržovių sriubų - bulvių, morkų ir svogūnų. Daržovėse yra sudėtinių, kitaip vadinamų sveikųjų, angliavandenių, kurių dėka iš organizmo pašalinami visi toksinai ir nuodai. Grybuose, savo ruožtu, gausu baltymų, todėl sriuba tampa sotesnė.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną griežinėliais. Svogūną perpjaukite per pusę, tada perpjaukite išilgai, t. y. šiaudeliais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite dideliais apskritimais.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Paimkite keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi ir retkarčiais pamaišydami kepkite grybus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Paimkite puodą, sudėkite į jį visas supjaustytas daržoves ir susmulkintus česnakus, užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.
Žingsnis 8
Į daržoves sudėkite grybus, tarkuotą sūrį ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Virkite sriubą ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Paruošta!
Kategorijos