Publikavimo data: 2024-04-02
Įdarytos paprikos grietinės ir pomidorų padaže
Įdarytos paprikos pomidorų ir grietinės padaže - puikus patiekalas per saldžiųjų paprikų derlių. Įdarytos paprikos pomidorų ir grietinės padaže dažnai ruošiamos vasarą dėl kelių priežasčių. Patiekalas yra lengvas ir jį malonu valgyti net per karščius. Taip pat jaučiama daržovių gausa. Padažui paruošti reikės grietinės ir pomidorų pastos. Pipirai padaže yra labai skanūs, o gali būti dar dvigubai naudingesni, jei daržovės ir grietinė yra naminiai.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Ryžius 15 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite įdarą, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Svogūnus susmulkinkite peiliu, morkas sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite česnaką. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Padalykite kepsnį į dvi dalis. Pirmąją pusę sumaišykite su ryžiais ir malta mėsa, pipirais, druska ir išmaišykite. Antrąją pusę sumaišykite su grietine, pomidorų pasta ir česnaku.
Žingsnis 3
Įdarykite paprikas ir troškinkite. Į paprikas sudėkite faršą ir stipriai užspauskite. Sudėkite paprikas vertikaliai į puodą, supilkite grietinės padažą, įpilkite vandens, kad paprikos būtų apsemtos iki pat viršaus. Uždėkite ant viryklės, leiskite užvirti ir troškinkite paprikas 40 minučių. Išjunkite kaitrą ir palikite patiekalą 20 min. brinkti.
Kategorijos