Publikavimo data: 2024-04-02
Įdarytos paprikos orkaitėje
Klasikinės įdarytos paprikos kepamos keptuvėje arba puode ištisai. Yra recepto variantas, pagal kurį įdarytas paprikas galima kepti orkaitėje. Į faršą taip pat įeina mėsa, ryžiai ir daržovės, o kepant ant viršaus dedamas sūris su majonezu, kuris suteikia papildomo skonio. Orkaitėje įdarytos paprikos su malta mėsa būna sultingos ir sultingos. Geriau rinktis kietųjų rūšių sūrį, kad plutelė būtų traškesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite nuplautus ryžius. Į mėsą suberkite svogūną ir česnaką. Apibarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Sutarkuokite morkas. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 5 min. pakepinkite morkas.
Žingsnis 2
Įdarykite paprikas ir pašaukite į orkaitę. Dubenėlyje sumaišykite sūrį su majonezu. Į kiekvieną paprikos puselę įdėkite maltos mėsos, tada morkų ir ant viršaus užtepkite sūrio bei majonezo. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją paprikas ir kepkite 50 minučių.
Kategorijos