Publikavimo data: 2024-06-09
Įdarytos paprikos pomidorų padaže
Įdaryti pipirai - tai patiekalas, kurį žino daugybė žmonių iš įvairių šalių. Nepaisant to, kad pagal klasiką paprikos įdarytos malta mėsa su ryžiais ir daržovėmis, pasaulyje išrasta daugybė įdaro variantų: su baklažanais, sūriu, vermišeliu ir net jūros gėrybėmis. Tačiau šiame recepte apsvarstykite klasikinį įdarytų paprikų gaminimo variantą - virkite jas pomidorų ir sojų padaže. Pačios paprikos būna minkštos, o įdaras labai švelnus ir sultingas. Padažą galima naudoti vietoj grietinės paprikų įdarui užpilti.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite svogūnus į keptuvę, įkaitintą su aliejumi, ir kepkite, kol taps auksiniai. Sudėkite morkas, porą šaukštų pomidorų pastos, druskos ir pipirų pagal skonį ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Į atšildytą vištienos faršą sudėkite keptuvę ir virtus ryžius, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nedideliu šaukštu pripildykite paprikas maltos mėsos, ryžių ir kepsnio. Sudėkite paprikas į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir užkaitinkite.
Žingsnis 4
Padažą paprikoms paruošite sumaišydami pomidorų pastą, majonezą, sojų padažą, druską ir pipirus pagal skonį. Užpilkite padažą ant paprikų ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 60 minučių.
Kategorijos