Publikavimo data: 2024-03-31
Klasikinė svogūnų sriuba
Prancūzai daug žino apie maistą, todėl neatsitiktinai prancūzų virtuvė laikoma viena geriausių pasaulyje. Net iš tokio paprasto produkto, kaip svogūnai, prancūzai sugebėjo sukurti nedidelį ir skanų šedevrą. Prancūzišką svogūnų sriubą sudaro tik trys pagrindiniai ingredientai: sultinys, svogūnai ir kruopos. Šiai sriubai skirti svogūnai ilgai troškinami, įgauna tamsiai auksinę spalvą ir karamelės skonį, todėl patiekalas tampa kvapnus, skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite česnaką ir svogūną. Kepkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Svogūnai turi tapti auksiniai ir "karamelizuoti". Kepkite iš viso 15 minučių. Pabaigoje įberkite druskos, cukraus ir miltų.
Žingsnis 6
Perkelkite svogūnus į nedidelį puodą ir supilkite sultinį. Suberkite Provanso žoleles. Virkite sriubą apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės.
Žingsnis 7
Paruoškite skrebučius su sūriu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite juo baltos duonos riekes. Kepkite skrebučius 5 minutes 180 °C temperatūros orkaitėje. Arba, jei nenorite įjungti orkaitės, paskrudinkite duonos riekes sausoje keptuvėje ir apibarstykite sūriu.
Žingsnis 8
Į dubenėlį supilkite porciją svogūnų sriubos ir į ją suberkite skrebučius su sūriu. Klasikinė svogūnų sriuba paruošta. Mėgaukitės.
Kategorijos