Moliūgų tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Moliūgų tyrės sriuba

Aromatingą ir šildančią tyrės sriubą valgo visi mūsų šeimos nariai. Patiekalą paruošti gana paprasta, ypač jei turite žmogų, kuris padės jums nulupti moliūgą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
50 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nulupkite morkas, svogūnus, česnakus, moliūgus ir bulves. Morkas supjaustykite kubeliais, svogūną - nedideliais gabalėliais, o česnaką išspauskite.

Žingsnis 2

Moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 2
Paimkite storadugnę keptuvę ir joje pakepinkite morkas, česnakus ir svogūnus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.

Žingsnis 3

Moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 3
Kai daržovės apkeps, į puodą sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas bulves ir vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą moliūgą. Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad visos daržovės būtų apsemtos. Įdėkite lauro lapą. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol moliūgas ir bulvės suminkštės.

Žingsnis 4

Moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 4
Kai daržovės išvirs, pusę skysčio išpilkite į atskirą indą. Nepamirškite išimti lauro lapelio, jį galima išmesti. Daržoves su likusiu sultiniu sutrinkite trintuvu.

Žingsnis 5

Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite muskatą ir imbierą, gerai išmaišykite, tada supilkite pieną arba grietinėlę ir dalį likusio sultinio. Įpilkite sultinio pagal skonį, priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite.

Žingsnis 6

Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir retkarčiais pamaišydami beveik užvirinkite. Nuimkite nuo kaitlentės, kai tik pasirodys virimo požymių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos