Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų tyrės sriuba
Aromatingą ir šildančią tyrės sriubą valgo visi mūsų šeimos nariai. Patiekalą paruošti gana paprasta, ypač jei turite žmogų, kuris padės jums nulupti moliūgą.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas, svogūnus, česnakus, moliūgus ir bulves. Morkas supjaustykite kubeliais, svogūną - nedideliais gabalėliais, o česnaką išspauskite.
Žingsnis 2
Paimkite storadugnę keptuvę ir joje pakepinkite morkas, česnakus ir svogūnus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Kai daržovės apkeps, į puodą sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas bulves ir vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą moliūgą. Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad visos daržovės būtų apsemtos. Įdėkite lauro lapą. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol moliūgas ir bulvės suminkštės.
Žingsnis 4
Kai daržovės išvirs, pusę skysčio išpilkite į atskirą indą. Nepamirškite išimti lauro lapelio, jį galima išmesti. Daržoves su likusiu sultiniu sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 5
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite muskatą ir imbierą, gerai išmaišykite, tada supilkite pieną arba grietinėlę ir dalį likusio sultinio. Įpilkite sultinio pagal skonį, priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite.
Žingsnis 6
Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir retkarčiais pamaišydami beveik užvirinkite. Nuimkite nuo kaitlentės, kai tik pasirodys virimo požymių.
Kategorijos