Publikavimo data: 2024-10-13
Naudingas moliūgų troškinys su obuoliais
Troškinys yra vienas iš populiariausių ir lengviausiai paruošiamų kepinių rūšių. Jo paslaptis ta, kad šį patiekalą galima paruošti iš esmės iš bet kokių produktų. O gaminimo būdas leidžia išsaugoti visas naudingąsias ingredientų savybes, dėl to troškiniai yra labai naudingi. Siūlome jums labai skanaus ir sveiko troškinio receptą iš pačių prieinamiausių vietinių produktų.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius ir cukrų mikserio dubenyje ir lengvai suplakite. Sudėkite grietinę, kepimo miltelius ir suminkštintą sviestą. Dalimis suberkite miltus ir išminkykite tirštą, elastingą tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirus virkite 10 minučių, nusunkite. Obuolį nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su atvėsusiu moliūgu. Suberkite bulvių krakmolą, cukrų ir cinamoną. Visus ingredientus sumaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Varškės įdarui sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinį, cukrų ir krakmolą. Mikseriu išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Atšaldytą tešlą sudėkite ant formos dugno, tolygiai paskleiskite plonu sluoksniu ir suformuokite 4 cm aukščio šonus. Į formos vidurį dėkite įdarą, po vieną šaukštą, sluoksnius keisdami vienas po kito. Peiliu arba mediniu pagaliuku spiraliniais judesiais sumaišykite sluoksnius. Dėkite apkepą į 190 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 170 °C ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos