Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos

Troškinant įdarytas paprikas paprastai reikia didelio puodo, bet jei tokio puodo neturite, bet turite gilų kepimo indą, kepkite paprikas orkaitėje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Morkas, svogūnus ir paprikų kepurėles smulkiai supjaustykite arba pertrinkite blenderiu. Kepkite 3-5 min. ant vidutinės ugnies, kol beveik išvirs.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos Žingsnis 2
Trečdalį mišinio perkelkite į atskirą dubenį. Į likusias daržoves įpilkite 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos ir kepkite 1-2 minutes (taip iš pomidorų pastos pasišalins rūgštelė). Sudėkite prieskonius, 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir stiklinę verdančio vandens. Troškinkite dar apie 5 minutes. Padažas paruoštas.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į faršą sudėkite keptas daržoves, ryžius ir prieskonius, gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Paprikas įdarykite malta mėsa, sudėkite į gilią formą, užpilkite padažu (jei atrodo, kad trūksta vandens, įpilkite dar), uždenkite folija ir pašaukite į 220 °C temperatūros orkaitę 40 minučių, likus 10 minučių iki kepimo foliją galima nuimti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos