Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje kepamos malta mėsa įdarytos paprikos
Troškinant įdarytas paprikas paprastai reikia didelio puodo, bet jei tokio puodo neturite, bet turite gilų kepimo indą, kepkite paprikas orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Morkas, svogūnus ir paprikų kepurėles smulkiai supjaustykite arba pertrinkite blenderiu. Kepkite 3-5 min. ant vidutinės ugnies, kol beveik išvirs.
Žingsnis 2
Trečdalį mišinio perkelkite į atskirą dubenį. Į likusias daržoves įpilkite 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos ir kepkite 1-2 minutes (taip iš pomidorų pastos pasišalins rūgštelė). Sudėkite prieskonius, 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir stiklinę verdančio vandens. Troškinkite dar apie 5 minutes. Padažas paruoštas.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į faršą sudėkite keptas daržoves, ryžius ir prieskonius, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paprikas įdarykite malta mėsa, sudėkite į gilią formą, užpilkite padažu (jei atrodo, kad trūksta vandens, įpilkite dar), uždenkite folija ir pašaukite į 220 °C temperatūros orkaitę 40 minučių, likus 10 minučių iki kepimo foliją galima nuimti.
Kategorijos