Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis
Krevetės žmonių mityboje naudojamos jau daugiau kaip 20 amžių. Krevetėse, kaip ir kitose jūros gėrybėse, gausu jodo, vitaminų A, C, E ir B grupės vitaminų. Be to, krevetės yra labai maistingos, jose yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių, jos gerai virškinamos, todėl yra būtina mitybos raciono dalis. Be to, krevetės puikiai dera su tokiomis pat sveikomis daržovėmis, pavyzdžiui, šviežiais pomidorais ir žolelėmis, kaip įrodo šis receptas.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Pirmiausia padalykite svogūną į pusę, o tada perpjaukite išilgai.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnakus ir bazilikus.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Kai vanduo užvirs, pomidorus uždengtus uždengtu dangčiu virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 5
Kol pomidorai kepa, keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus. Svogūnai turi būti auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Ant pomidorų užpilkite pakepintus auksinius svogūnus, smulkiai supjaustytus česnakus ir bazilikus.
Žingsnis 7
Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį, įpilkite grietinėlės, pašildykite. Išjunkite ugnį, sriubą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Patiekalas paruoštas!
Žingsnis 8
Krevetes sudėkite į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, ir kepkite, kol iškeps, retkarčiais apversdami. Krevetes patiekite ne iš karto, o prieš pat patiekdami, padalykite į lėkštes.
Kategorijos