Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis

Krevetės žmonių mityboje naudojamos jau daugiau kaip 20 amžių. Krevetėse, kaip ir kitose jūros gėrybėse, gausu jodo, vitaminų A, C, E ir B grupės vitaminų. Be to, krevetės yra labai maistingos, jose yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių, jos gerai virškinamos, todėl yra būtina mitybos raciono dalis. Be to, krevetės puikiai dera su tokiomis pat sveikomis daržovėmis, pavyzdžiui, šviežiais pomidorais ir žolelėmis, kaip įrodo šis receptas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.

Žingsnis 2

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Pirmiausia padalykite svogūną į pusę, o tada perpjaukite išilgai.

Žingsnis 3

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnakus ir bazilikus.

Žingsnis 4

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Kai vanduo užvirs, pomidorus uždengtus uždengtu dangčiu virkite apie 15 minučių.

Žingsnis 5

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 5
Kol pomidorai kepa, keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus. Svogūnai turi būti auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 6
Ant pomidorų užpilkite pakepintus auksinius svogūnus, smulkiai supjaustytus česnakus ir bazilikus.

Žingsnis 7

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 7
Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį, įpilkite grietinėlės, pašildykite. Išjunkite ugnį, sriubą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Patiekalas paruoštas!

Žingsnis 8

Pomidorų tyrės sriuba su krevetėmis Žingsnis 8
Krevetes sudėkite į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, ir kepkite, kol iškeps, retkarčiais apversdami. Krevetes patiekite ne iš karto, o prieš pat patiekdami, padalykite į lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos