Publikavimo data: 2024-06-15
Populiarūs lašišos ir agurkų suktinukai
Suktinukai arba suši ritinėliai yra tradicinio japoniško patiekalo suši rūšis. Europiečiai jau seniai vertina išskirtinį suktinukų skonį, nepaisant jų rytietiškos kilmės. Per tūkstantmetę šio japoniško patiekalo istoriją buvo sukurta šimtai receptų - nuo paprasčiausių iki egzotiškiausių.
Žingsnis 1
Ryžius gerai nuplaukite; kol vanduo bus skaidrus. Ryžius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Santykis turėtų būti 1:1. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių po uždaru dangčiu. Išvirusių ryžių tūris padvigubės.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite actą, cukrų ir druską, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kai užvirs, išjunkite ugnį. Supilkite šį mišinį į išvirtus ryžius ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Labai aštriu peiliu supjaustykite lašišos filė plonais griežinėliais. Paruoštą agurką ir avokadą supjaustykite plonais pailgais griežinėliais.
Žingsnis 4
Apvyniokite bambukinį kilimėlį maistine plėvele. Žirklėmis perpjaukite nori lapą į lygias dalis, padėkite blizgia puse žemyn ir dubenėlyje pasiruoškite vandens rankoms sudrėkinti.
Žingsnis 5
Sudrėkinkite rankas vandenyje ir ant norio lakšto dėkite 150 g ryžių. Į norio lakšto vidurį sudėkite sūrį, agurką ir avokadą, o ant viršaus - lašišos griežinėlius. Švelniai susukite suktinuką. Apvoliokite jį sezamo sėklose. Suktinukus supjaustykite į 8 vienodas dalis.
Kategorijos